paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowane papryczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Podłużne papryki z farszem z ryżu, natki pietruszki i pieczarek. Można je upiec, usmażyć lub grillować.

Faszerowane papryczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane papryczki

 

  • papryka czerwona podłużna 3 szt
  • ryż 1 woreczek
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • pieczarki 10 dag
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tymianek do smaku
  • ser żółty tostowy 4 plasterki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryczki
Papryki opłukać i osuszyć. Papryką odciąć ogonki i wydrążyć gniazda nasienne. Ryż ugotować zgonie z przepisem na opakowaniu. Na maśle usmażyć pokrojone drobno pieczarki, doprawiając je do smaku.Dodać posiekaną natkę i pokrojony drobno serek. Wsypać ugotowany ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać całość. Każda z papryk wypełnić farszem. Papryki zgodnie z upodobaniami można upiecz usmażyć lub grillować. Podawać na ciepło.
Faszerowane papryczki
Na maśle usmażyć pokrojone drobno pieczarki, doprawiając je do smaku.
Faszerowane papryczki
Dodać posiekaną natkę i pokrojony drobno serek.
Faszerowane papryczki
Wsypać ugotowany ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać
Faszerowane papryczki
Wymieszać całość. Każda z papryk wypełnić farszem.

Tagi:

ryż sery ser