Sposób przygotowania:
Faszerowany kurczak z wątrobką
Kurczaka myjemy, osuszamy,trybujemy kości. Pieprz wymieszać z solą i dobrze natrzeć kurczaka od wewnątrz. Przyprawą do kurczaka natrzeć wierzch mięsa,odstawić na 3 godz.w chłodne miejsce. FARSZ: Wątróbki opłukać, osączyć. Bułkę czerstwą namoczyć w mleku, odcisnąć,zemleć razem z wątróbką. Koperek opłukać, osączyć,pokroić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem,dodając koperek,sól i pieprz,wymieszać. Z białek ubić pianę na sztywno,delikatnie wkręcić do masy,wymieszać. Farszem wypełnić kurczaka,zszyć. Wyłożyć kurczaka na brytfannę, obłożyć wiórkami masła, piec 50 minut w 190 stop
elzbieta8960
elzbieta8960
Mialo byc : obie wersje bardzo smaczne :) ...5..:)