zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Fettuccine z sosem i pulpecikami

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Sos grzybowy z delikatnymi pulpetami i kolorowym makaronem

Fettuccine z sosem i pulpecikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fettuccine z sosem i pulpecikami

 

 

Sposób przygotowania:

Fettuccine z sosem i pulpecikami
Makaron gotuję al’ dente i odcedzam.



Grzyby przekładam do garnka i podlewam wodą , duszę pod przykryciem aż całkiem się rozmrożą, po tym czasie dodaję masło, duszę chwilę, dolewam wody, dodaję listek laurowy, ziele ang pół łyżeczki soli ziołowej, łyżeczkę czubricy i pieprz zielony i zostawiam do gotowania na małym ogniu jakieś 20 minut, aż pieczarki odpowiednią zmiękną.



Przygotowuję pulpeciki, W misce mieszam mięso mielone z jajkami, pieprzem mielonym ,papryką, czosnkiem i solą. Formuję małe kulki i wrzucam partiami na gotujący się sos. Pulpeciki gotuję w sosie jakieś 15 minut. Na koniec zaprawiam skrobią i śmietanką, i doprawiam do smaku solą i pieprzem.



Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem .
Fettuccine z sosem i pulpecikami
Przygotowuję pulpeciki, W misce mieszam mięso mielone z jajkami, pieprzem mielonym , papryką, czosnkiem i solą.
Fettuccine z sosem i pulpecikami
Grzyby przekładam do garnka i podlewam wodą , duszę pod przykryciem aż całkiem się rozmrożą, po tym czasie dodaję
Fettuccine z sosem i pulpecikami
duszę chwilę, dolewam wody, dodaję listek laurowy, ziele ang pół łyżeczki soli ziołowej, łyżeczkę czubricy i pieprz zielony i zostawiam do gotowania na małym ogniu jakieś 20 minut, aż pieczarki odpowiednią zmiękną.
Fettuccine z sosem i pulpecikami
Formuję małe kulki i wrzucam partiami na gotujący się sos. Pulpeciki gotuje w sosie jakieś 15 minut. Na koniec zaprawiam skrobią i śmietanką, i doprawiam do smaku solą i pieprzem.