Sposób przygotowania:
Figa z ….kurczakiem :
Pierś z kurczaka podzielić na dwie porcje. Zrobić pastę z 1 łyżki oleju , octu balsamicznego, konfitury figowej , szczypty pieprzu ,i natrzeć nią mięso. Zostawić w lodówce na 1 godzinę .
Na patelni rozgrzać pozostały olej i masło.
Figi poprzecinać na ćwiartki i obsmażyć na tłuszczu .Odłożyć na bok .Na patelni smażyć na rumiano z obu stron kurczaka .Podlać wodą i zagotować .Dołożyć na minutę figi na patelnie by się ogrzały. Doprawić sos do smaku .
Podawać piersi obłożone ćwiartkami fig z ryżem gotowanym na bulionie z drobiu .
Na patelni rozgrzać pozostały olej i masło.
Figi poprzecinać na ćwiartki i obsmażyć na tłuszczu .Odłożyć na bok .Na patelni smażyć na rumiano z obu stron kurczaka .Podlać wodą i zagotować .Dołożyć na minutę figi na patelnie by się ogrzały. Doprawić sos do smaku .
Podawać piersi obłożone ćwiartkami fig z ryżem gotowanym na bulionie z drobiu .
tokijka
msewka
kinga
Sarenka
Babciagramolka
Bo one chyba okresowo sie pojawiają .spróbuj u siebie w najbliższym Tesco zobaczyć - w kazdym razie jak byłam u córy zeszłą jesienią ( akurat mniej więcej o tej porze ) to były - fioletowe i zielone.