Sposób przygotowania:
Filecik pysznie nafaszerowany
Filety umyć i w każdym zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i odłożyć. Wszystkie składniki nadzienia pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić składniki i podsmażyć. Doprawić do smaku i jeszcze chwilkę smażyć a na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać farsz. ( bułkę tartą dodać w celu związania farszu i zabrania z patelni wszystkich pysznych soków z farszu ) Gotowy farsz lekko przestudzić i napełniać nim filety. Każdy filet panierować w bułce tartej, potem zanurzać w rozmąconym z solą jajku i znowu panierować w bułce. Smażyć na dość sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor aby dobrze się dosmażyły grubsze partie filetów. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
edytaha
zewa
Dzięki Edytko :)
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu :)
monikaT83
marietta