zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filecik pysznie nafaszerowany

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

po prostu uwielbiam faszerować fileciki z kurczaka

Filecik pysznie nafaszerowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filecik pysznie nafaszerowany

 

Sposób przygotowania:

Filecik pysznie nafaszerowany
Filety umyć i w każdym zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i odłożyć. Wszystkie składniki nadzienia pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić składniki i podsmażyć. Doprawić do smaku i jeszcze chwilkę smażyć a na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać farsz. ( bułkę tartą dodać w celu związania farszu i zabrania z patelni wszystkich pysznych soków z farszu ) Gotowy farsz lekko przestudzić i napełniać nim filety. Każdy filet panierować w bułce tartej, potem zanurzać w rozmąconym z solą jajku i znowu panierować w bułce. Smażyć na dość sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor aby dobrze się dosmażyły grubsze partie filetów. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Filecik pysznie nafaszerowany
przygotować na patelni nadzienie do filetów
Filecik pysznie nafaszerowany
przygotowane filety napełniać farszem ...
Filecik pysznie nafaszerowany
potem panieorwać w bułce w jajku i znowu w bułce
Filecik pysznie nafaszerowany
smażyć z obu stron a potem odsączyć na ręćzniku papierowym