Sposób przygotowania:
Filet w sosie szpinakowym
Pierś kurczaka oprószyć rozmarynem sola i pieprzem nie rozbić jej można ewentualnie przekroić jeśli jest gruba. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek i usmażyć filet z obu stron. Świeży szpinak wypłukać i obgotować w wodzie przez ok. 4-5 minut, odcedzić gdy wystygnie odcisnąć nadmiar wody i pokroić w kostkę. W rondlu zagotować 1 1/2 szklanki wody wraz z kostką rosołową. Masło rozpuścić w drugim rondlu dodać do niego mąkę i gałkę muszkatołową ok. 1/3 łyżeczki , wymieszać i dodać bulion z pierwszego rondla, śmietanę, dokładnie wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia dołożyć szpinak i wymieszać odstawić na 3 minuty. Filety podawać na sosie szpinakowym.