Sposób przygotowania:
Filet z indyka na pikantnej jarzynce
Mięso umyć osuszyć recznikiem papierowym pokroić na plasterki a potem w grubszą kostkę .
Następnie oprószyc solą pieprzem i maką ziemniaczaną.Cukinie i cebulę pokroić w kostkę .
Fasolkę na kawałki. Boczek oraz szynkę również pokroić na drobne kawałki,paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki, por w krążki.
W szerokim garnku rozgrzać łyżkę masłą włożyc boczek oraz szynkę i przesmażyć ,po chwili dodać mięso z indyka i dusić 3-4 minuty ciągle mieszając.
Następnie dodać resztę warzyw -bez pomidorów,całość podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 25 minut.
Pod koniec gotowania dodać pokrojone w ósemki pomidory oraz ketchup doprawić do smaku solą pieprzem oraz przyprawą do gulaszu ewentualnie dodać jeszcze szczyptę papryki ostrej.wymieszać odstawić . Podawać danie gorące z bagietką pszenną.
Następnie oprószyc solą pieprzem i maką ziemniaczaną.Cukinie i cebulę pokroić w kostkę .
Fasolkę na kawałki. Boczek oraz szynkę również pokroić na drobne kawałki,paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki, por w krążki.
W szerokim garnku rozgrzać łyżkę masłą włożyc boczek oraz szynkę i przesmażyć ,po chwili dodać mięso z indyka i dusić 3-4 minuty ciągle mieszając.
Następnie dodać resztę warzyw -bez pomidorów,całość podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 25 minut.
Pod koniec gotowania dodać pokrojone w ósemki pomidory oraz ketchup doprawić do smaku solą pieprzem oraz przyprawą do gulaszu ewentualnie dodać jeszcze szczyptę papryki ostrej.wymieszać odstawić . Podawać danie gorące z bagietką pszenną.