2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Filet z indyka na pikantnej jarzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Niezwykle kuszące połączenie smaków świeżych warzyw i mięsa....Pycha!

Filet z indyka na pikantnej jarzynce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka na pikantnej jarzynce

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka na pikantnej jarzynce
Mięso umyć osuszyć recznikiem papierowym pokroić na plasterki a potem w grubszą kostkę .

Następnie oprószyc solą pieprzem i maką ziemniaczaną.Cukinie i cebulę pokroić w kostkę .

Fasolkę na kawałki. Boczek oraz szynkę również pokroić na drobne kawałki,paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki, por w krążki.



W szerokim garnku rozgrzać łyżkę masłą włożyc boczek oraz szynkę i przesmażyć ,po chwili dodać mięso z indyka i dusić 3-4 minuty ciągle mieszając.

Następnie dodać resztę warzyw -bez pomidorów,całość podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 25 minut.

Pod koniec gotowania dodać pokrojone w ósemki pomidory oraz ketchup doprawić do smaku solą pieprzem oraz przyprawą do gulaszu ewentualnie dodać jeszcze szczyptę papryki ostrej.wymieszać odstawić . Podawać danie gorące z bagietką pszenną.
Filet z indyka na pikantnej jarzynce
wszystkie warzywa myjemy kroimy na mniejsze kawałki
Filet z indyka na pikantnej jarzynce
wędzony boczek i szynkę kroimy przesmażamy na maśle
Filet z indyka na pikantnej jarzynce
nastepnie dodajemy mięso póżniej warzywa wszystko razem dusimy
Filet z indyka na pikantnej jarzynce
na koniec gotowania dodajemy pomidory i ketchup doprawiamy do smaku