Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z indyka w imbirowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z indyka w sosie imbirowym podawać z ryżem lub kaszą.

Filet z indyka w imbirowym sosie

Składniki:

Filet z indyka w imbirowym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w imbirowym sosie
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Chili wymieszać w 1/2 szkl łyżkami wody dodać cebulę, czosnek, sos sojowy, miód, kurkumę, sól i zmiksować. Włożyć do rondla, zagotować. Następnie dodać pokrojone mięso, liście laurowe, imbir i gotować pod przykryciem. Po 20 minutach dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości. Gotowe mięso przyprawić do smaku.