Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso ze szpinakiem jest rewelacyjne i ładnie wygląda.

Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Na patelni rozgrzać masło, włożyć rozmrożony szpinak, zmiażdżony ząbek czosnku, podsmażyć 3-4 minuty. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, naciąć tak aby powstał płat mięsa. Ułożyć szpinak, złożyć mięso, ułożyć w brytfannie. Oprószyć przyprawą i papryką, skropić olejem, wlać odrobinę wody i brytfannę przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 40 minut. Po upływie pół godziny z mięsa usunąć folię, wsypać półmiękkie ziemniaki, oprószyć pieprzem, mieloną papryką i włożyć brytfanną z powrotem do piekarnika aby mięso i ziemniaki nabrały rumianego koloru.
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Na rozgrzanym masłe podsmażyć szpinak i przyprawić do smaku
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Umyte osuszone mięso przeciąć i napełnić szpinakiem
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Mięso złożyć oprószyć przyprawami i ułożyć w brytfannie