Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Na patelni rozgrzać masło, włożyć rozmrożony szpinak, zmiażdżony ząbek czosnku, podsmażyć 3-4 minuty. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, naciąć tak aby powstał płat mięsa. Ułożyć szpinak, złożyć mięso, ułożyć w brytfannie. Oprószyć przyprawą i papryką, skropić olejem, wlać odrobinę wody i brytfannę przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 40 minut. Po upływie pół godziny z mięsa usunąć folię, wsypać półmiękkie ziemniaki, oprószyć pieprzem, mieloną papryką i włożyć brytfanną z powrotem do piekarnika aby mięso i ziemniaki nabrały rumianego koloru.
Netka