Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka wsosie szpinakowym.
Mięso umyć,osuszyć.Kostkę rosołową rozetrzeć z oliwą z oliwek na pastę,natrzeć piersi kurczaka,przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. Szpinak dokładnie wypłukać,osuszyć i porwać palcami na kawałki.Czosnek obrać i grubo posiekać. Ser feta pokruszyć,dodać jogurt,doprawić pieprzem kolorowym i zmiksować. Na patelnię wlać olej-u mnie z zalewy z pomidorów suszonych. Na rozgrzanym obsmażyć piersi kurczaka ze wszystkich stron. Na patelnię dołożyć łyżkę masła,włożyć posiekany czosnek,chwilkę smażyć na małym ogniu.Dołożyć kawałki liści szpinaku i dalej mieszając co jakiś czas smażyć. W tym czasie mięso przewracać na wszystkie strony. Po ok.15 minutach wlać mieszankę fety i jogurtu i dobrze podgrzać. Podałam mięso z ziemniakami z wody, z koperkiem,na płaszczyku z sosu szpinakowego.Do tego córka zażyczyła sobie mizerię.