Sposób przygotowania:
Filet z mozzarellą i zieleniną
Filety umyć i osuszyć. W każdym filecie zrobić nacięcie tworząc kieszeń i oprószyć je wewnątrz i zewnątrz solą. Do miski zetrzeć mozzarellę, dodać posiekany szpinak i szczypiorek oraz dodać przyprawy i majonez i wymieszać farsz. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki filetów i ułożyć je w naczyniu próżniowym. Założyć pokrywkę, odessać za pomocą pompki nadmiar powietrza i zostawić filety na kilka godzin. Następnie rozbełtać jajka z mlekiem i odrobiną soli. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety obtaczać w bułce tartej, potem zanurzyć w jajku i panierować znowu w bułce tartej. Filety smażyć na nie za gorącym ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron. Filety podawać jako danie obiadowe lub na zimno do pieczywa krojąc w plastry.
julcia12437
zewa
:)
2milutka
zewa
To częstuj się, bo są jeszcze dwa :)
zewa
Musiałam dorobić moim łakomczuchom, hi, hi :)
edytaha
zewa
Dzięki Edytko :)
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu. Jeśli chodzi o przyprawy to przeważnie przed świętami w galerii handlowej w Koszalinie są super kiermasze właśnie z przyprawami, wędlinami, serami, pieczywem i były też oleje smakowe ( ale bardzo drogie ). Tak więc kilka przypraw sobie kupiłam ( po 5 zł za paczuszkę, trochę drogo wychodzi bo wcale ich tak dużo nie ma opakowaniu, ale warto bo są super ). A mają naprawdę duży wybór, że nie wiadomo co wybrać. najchętniej kupiłabym wszystkie, ale wtedy cały miesiąc tylko przyprawy byśmy jedli, hi, hi, bo na nic innego nie byłoby kasy.
gusia1000