zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Filet z mozzarellą i zieleniną

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

uwielbiam wypływający z fileta roztopiony ser ..........

Filet z mozzarellą i zieleniną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z mozzarellą i zieleniną

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z mozzarellą i zieleniną
Filety umyć i osuszyć. W każdym filecie zrobić nacięcie tworząc kieszeń i oprószyć je wewnątrz i zewnątrz solą. Do miski zetrzeć mozzarellę, dodać posiekany szpinak i szczypiorek oraz dodać przyprawy i majonez i wymieszać farsz. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki filetów i ułożyć je w naczyniu próżniowym. Założyć pokrywkę, odessać za pomocą pompki nadmiar powietrza i zostawić filety na kilka godzin. Następnie rozbełtać jajka z mlekiem i odrobiną soli. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety obtaczać w bułce tartej, potem zanurzyć w jajku i panierować znowu w bułce tartej. Filety smażyć na nie za gorącym ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron. Filety podawać jako danie obiadowe lub na zimno do pieczywa krojąc w plastry.
Filet z mozzarellą i zieleniną
do miski wrzucić składniki na przygotowanie farszu
Filet z mozzarellą i zieleniną
farsz do filetów wymieszać i zostawić do nadziania filetów
Filet z mozzarellą i zieleniną
w nacięte filety powkladać farsz i zostawić filety na jakiś czas