Sposób przygotowania:
filet z pstraga z ogórkowym jogurtem
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy 4 ząbki czosnki w łupinkach i pieczemy około 20 min-:)
Wyciągamy, studzimy i kroimy w plasterki.
Pstrąga nacieramy sola i pieprzem oraz pozostałym ząbkiem czosnku, robimy marynatę z oliwy, kolendry i soku oraz skórki z limonki, smarujemy grubo rybkę i marynujemy 2 godzinki-:)
z odciśniętego ogórka, jogurtu, ziół, soli i pieprzu robimy gęsty sos.
Rybkę grillujemy na patelni grillowej z obu stron, zaczynając od strony ze skórą. Podajemy posypana płatkami pieczonego czosnku z dodatkiem sosu jogurtowego i kromka dobrego chleba-:)
Wyciągamy, studzimy i kroimy w plasterki.
Pstrąga nacieramy sola i pieprzem oraz pozostałym ząbkiem czosnku, robimy marynatę z oliwy, kolendry i soku oraz skórki z limonki, smarujemy grubo rybkę i marynujemy 2 godzinki-:)
z odciśniętego ogórka, jogurtu, ziół, soli i pieprzu robimy gęsty sos.
Rybkę grillujemy na patelni grillowej z obu stron, zaczynając od strony ze skórą. Podajemy posypana płatkami pieczonego czosnku z dodatkiem sosu jogurtowego i kromka dobrego chleba-:)