Sposób przygotowania:
Filet ze szpinakiem i puree z ziemniaków i awokado
Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Zrobić marynatę z oleju i soku z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem. Natrzeć filet z wszystkich stron.
Włożyć do lodówki na ok 2 godziny.
W tym czasie przygotować szpinak. Szpinak odmrozić , wycisnąć. Na patelni rozgrzać masło, włożyć szpinak, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Smażyć 5 minut, mieszać żeby się nie przypalił. Doprawić do smaku solą morską oraz pieprzem.Gdy szpinak wystygnie dodać serek mascarpone, wymieszać.
Filet z kurczaka ponacinać co 2 cm głęboko,uważać żeby nie przeciąć.
W miejsca nacięć włożyć szpinak. Włożyć do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni 35-40 minut w zależności jak gruby jest filet.
Ziemniaki obrać, ugotować. Do tłuczonych ziemniaków dodać zmiksowane awokado, łyżkę lub dwie śmietany. Wymieszać dokładnie.
Doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem.
Filet z kurczaka ponacinać co 2 cm głęboko,uważać żeby nie przeciąć.
W miejsca nacięć włożyć szpinak. Włożyć do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni 35-40 minut w zależności jak gruby jest filet.
Ziemniaki obrać, ugotować. Do tłuczonych ziemniaków dodać zmiksowane awokado, łyżkę lub dwie śmietany. Wymieszać dokładnie.
Doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem.