Sposób przygotowania:
Filety śledziowe w sosie pieczarkowym
Filety śledziowe natrzeć czosnkiem, popieprzyć i zostawić na około jedną godzinę. Połówkę marchwi pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki poddusić.
Fileta opiec w mące i jajku. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Przygotować sos:
Dodać marchew do podduszonych pieczarek - dusić razem do miękkości. Śmietanę roztrzepać z jedną łyżką mąki. Wlać do pieczarek i marchwi. Tak przygotowanym sosem polać fileta. Zapiec w piekarniku nagrzanym na ok. 180 st. przez 15-20 minut. Podawać na gorąco !
Fileta opiec w mące i jajku. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Przygotować sos:
Dodać marchew do podduszonych pieczarek - dusić razem do miękkości. Śmietanę roztrzepać z jedną łyżką mąki. Wlać do pieczarek i marchwi. Tak przygotowanym sosem polać fileta. Zapiec w piekarniku nagrzanym na ok. 180 st. przez 15-20 minut. Podawać na gorąco !