Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Filety w stylu francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miła odmiana po zwykłych schabowych.

Filety w stylu francuskim

Składniki:

Filety w stylu francuskim

 

Sposób przygotowania:

Filety w stylu francuskim
Filety opłukać, osuszyć. Każdy przekroić w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrobić w każdym z nich nacięcie. Filety oprószyć solą i pieprzem. W środek każdego włożyć złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia spiąć wykałaczkami. Kieszonki panierować kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Położyć na rozgrzany olej i usmażyć na złoty kolor.