Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Filety z dorsza zapiekane w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z kluskami kładzionym lub z ryżem ugotowanym na sypko

Filety z dorsza zapiekane w porach

Składniki:

Filety z dorsza zapiekane w porach

 

Sposób przygotowania:

Filety z dorsza zapiekane w porach
Filety opłukać, oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pory umyć pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Przykryć nimi rybę i wstawić na 20 min do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Śmietanę wymieszać z sosem chili, mąką ziemniaczaną i koperkiem. Powstałym sosem polać rybę. Zapiekać jeszcze przez 15 min.

Tagi:

sosy dorsz