Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Filety z kurczaka po prowansalsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tak przygotowane mięso jest bardzo pyszne i aromatyczne. Do tego warzywa i ryż jaśminowy, który jest bardzo delikatny. Mojej rodzinie bardzo smakował taki obiad.

Filety z kurczaka po prowansalsku

Składniki:

Filety z kurczaka po prowansalsku

Mięso:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka po prowansalsku
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie dzielimy na 4 części. Mięso nacieramy oleje,przyprawami i ziołami. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim filety do,miękkości i zrumienienia.

2.Warzywa obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy i dodajemy cukinię, smażymy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwki i pomidory suszone pokrojone w paski, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i suszonymi ziołami.

3.Na talerze nakładamy porcje ryżu, mięsa i warzyw. Podajemy.