Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka po prowansalsku
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie dzielimy na 4 części. Mięso nacieramy oleje,przyprawami i ziołami. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim filety do,miękkości i zrumienienia.
2.Warzywa obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy i dodajemy cukinię, smażymy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwki i pomidory suszone pokrojone w paski, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i suszonymi ziołami.
3.Na talerze nakładamy porcje ryżu, mięsa i warzyw. Podajemy.
2.Warzywa obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy i dodajemy cukinię, smażymy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwki i pomidory suszone pokrojone w paski, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i suszonymi ziołami.
3.Na talerze nakładamy porcje ryżu, mięsa i warzyw. Podajemy.
pietroocha