Sposób przygotowania:
Filety z soli z pomidorowym dressingiem
Filety skrapiam sokiem z cytryny i oliwą, posypuję solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem i odstawiam do lodówki na całą noc. Pomidory sparzam wrzącą wodą i obieram je ze skórki, kroję na części i pozbawiam nasion i soku. Miąższ bardzo drobno kroję, dodaję rozgnieciony czosnek i łyżkę oliwy, podgrzewam przez 2-3 minuty na rozgrzanej patelni, cały czas mieszając. Zdejmuję z kuchenki, dodaję posiekany świeży majeranek i bazylię, doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. W jednym garnku gotuję w osolonej wodzie nieobierane buraczki, a w drugim marchewkę. Lekko przestudzone obieram i kroję w plasterki. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła i przez moment duszę warzywa, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wyjęte z lodówki filety panieruję w mące i smażę na rozgrzanym maśle klarowanym. Przekładam na ogrzany półmisek, na którym wcześniej ułożyłam podduszoną marchewkę z buraczkami. Na rybie układam pomidorowy dressing i dekoruję listkami świeżego majeranku.