Sposób przygotowania:
Fladra z ziemniakami i surowka z kapusty
Kapuste bardzo drobno poszatkowac, posolic i odstawic.
Filety posolic, wlozyc do rozbeltanego jajka z sola i pieprzem, nastepnie obtoczyc w bulce tartej, odstawic.
Ziemniaki obrac i ugotowac.
Marchewki obrac, zetrzec na drobnych oczkach. Cebule obrac i pokroic w kostke. Marchewke , cebule i koperek dodac do kapusty, doprawic olejem, pieprzem, cukrem i octem do smaku.
Rybe usmazyc na tluszczu, podawac z ziemniakami i surowka.
Filety posolic, wlozyc do rozbeltanego jajka z sola i pieprzem, nastepnie obtoczyc w bulce tartej, odstawic.
Ziemniaki obrac i ugotowac.
Marchewki obrac, zetrzec na drobnych oczkach. Cebule obrac i pokroic w kostke. Marchewke , cebule i koperek dodac do kapusty, doprawic olejem, pieprzem, cukrem i octem do smaku.
Rybe usmazyc na tluszczu, podawac z ziemniakami i surowka.
Jojo