Sposób przygotowania:
Galantyna z kurczaka
Kurczaka umyć, oczyścić , oddzielić kości od mięsa.Uzyskany plat delikatnie rozbić. Pieczarki pokroić, podsmazyc z cebulką. Płat mięsa posypać solą z czosnkiemi vegetą.Cielęcinę i pieczarki z cebulką przepuścić przez maszynkę.Dodać drobno pokrojoną pietruszkę,rozmokniętą bułkę,jajka,tartą bułkę pieprz i vegetę.Wszystko dokladnie wymieszać, położyć na płacie mięsnym,zwinąć.Zszyć,wstawić do nagrzanego piekarnika na 190*C na 1,5 godz.ciągle podlewając.
Upieczoną roladę ostudzić , pokroić w plastry, podawać na zimno jako zakąskę.
Upieczoną roladę ostudzić , pokroić w plastry, podawać na zimno jako zakąskę.
msewka
iwi69
luna
eli_555
Jojo