goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Gołąbki inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki są bardzo pyszne. Sos cygański można pominąć i w zamian dać np. Przecier pomidorowy.

Gołąbki inaczej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki inaczej
Poszatkowaną kapustę zasalamy i odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie kapustę odciskamy. Obie kasze i ryż łączymy, dodajemy kapustę, mieszamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dodajemy mięso mielone (ja użyłam mięsa drobiowego ale każde inne będzie ok), wbijamy jajka, doprawiamy. Masę wyrabiamy. Z masy formujemy gołąbki, obtaczamy z mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu - dokładnie z każdej strony. Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem cygańskim wymieszanym z bulionem.
Gołąbki inaczej
Poszatkowaną kapustę zasalamy i odstawiamy
Gołąbki inaczej
Pieczarki kroimy w plasterki i łączymy z kaszami
Gołąbki inaczej
Do masy wbijamy jajka, dodajemy mięso mielone, przyprawy
Gołąbki inaczej
Z masy formujemy gołąbki, obtaczamy z mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu