Sposób przygotowania:
Gołąbki po węgiersku
Mięso gulaszowe zmielić przez maszynkę do mięsa.
Kapustę przekroić na pół i wyciąć głębia. Włożyć do kielicha malaksera i rozdrobnić lub zetrzeć na tarce. Wymieszać mięso z kapust, dodać ryż, kaszę mannę, jajko, cebule pokrojoną w drobną kostkę i czosnek. Przyprawić pieprzem, solą ziołową, ziołami prowansalskimi.
Wymieszać wszystkie składniki formować tak jak sznycle gołąbki, obtaczać w bułce tartej i opiec na oleju rzepakowym.
Ułożyć na liściach kapusty podlanej rosołem, dusić do miękkości.
Można zrobić sos pomidorowy i podawać ciepłe.
Kapustę przekroić na pół i wyciąć głębia. Włożyć do kielicha malaksera i rozdrobnić lub zetrzeć na tarce. Wymieszać mięso z kapust, dodać ryż, kaszę mannę, jajko, cebule pokrojoną w drobną kostkę i czosnek. Przyprawić pieprzem, solą ziołową, ziołami prowansalskimi.
Wymieszać wszystkie składniki formować tak jak sznycle gołąbki, obtaczać w bułce tartej i opiec na oleju rzepakowym.
Ułożyć na liściach kapusty podlanej rosołem, dusić do miękkości.
Można zrobić sos pomidorowy i podawać ciepłe.
cherry
jagoda59