Sposób przygotowania:
Gołąbki z grzybami 5
Na początku obgotowujemy kapustę, aż liście zmiękną. Następnie siekamy 4 cebule i podsmażamy je na oliwie. Kaszę oraz grzyby gotujemy osobno. Grzyby siekamy(wywar zostawiamy), dodajemy do cebuli i podsmażamy jeszcze około 10 minut. Następnie do wywaru wkładamy 1/4 grzybów, resztę mieszamy z kaszą. Doprawiamy. Robimy sos- wywar zagotowujey, wlewamy mleko wymieszane z mąką. Chwilę gotujemy, doprawiamy. Z kapusty ostrym nożem oddzielamy liście i płasko ścianamy grube nerwy. Na każdy liść nakładamy porcję farszu. Starannie zawijamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem polewamy sosem.