Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem i mieszanką ryżową
Mieszankę ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody, studzimy.
Liście kapusty sparzamy w gotującej się wodzie. Przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy.
W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Do miski wkładamy składniki na farsz i dokładnie mieszamy, dzielimy na 6 porcji. Farsz ciasno zawijamy w liście kapusty, gołąbki przekładamy do garnka na silikonową podstawkę ( lub wykładamy liśćmi kapusty ). Wlewamy wodę i gotujemy przez około 50 minut. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i dolewamy do garnka, zagotowujemy.
Liście kapusty sparzamy w gotującej się wodzie. Przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy.
W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Do miski wkładamy składniki na farsz i dokładnie mieszamy, dzielimy na 6 porcji. Farsz ciasno zawijamy w liście kapusty, gołąbki przekładamy do garnka na silikonową podstawkę ( lub wykładamy liśćmi kapusty ). Wlewamy wodę i gotujemy przez około 50 minut. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i dolewamy do garnka, zagotowujemy.