Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Golonka z grochem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z kapustą, ziemniakami z wody (lub pieczywem) i ze schłodzonym piwem.

Golonka z grochem i kapustą

Składniki:

Golonka z grochem i kapustą

 

Sposób przygotowania:

Golonka z grochem i kapustą
Golonkę oczyścić i natrzeć czosnkiem, zalać osolonym wrzątkiem i gotować pod przykryciem. Po 2 godz. dodać umytą i obraną włoszczyznę, cebulę. Przyprawić pieprzem, estragonem i listkiem laurowym. Ugotować do miękkości. Kwaszoną kapustę połączyć z namoczonym i obgotowanym grochem, z drobną pokrojoną cebulą i jabłkiem. Golonki wyjąć z wywaru przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku.