Sposób przygotowania:
Gruszki w pieczarkach na sznyclach :
Pierś z kurczaka podzielić na 3 części . Lekko rozklepać tłuczkiem do mięs . Posolić i popieprzyć. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Na patelni średniej wielkości rozgrzac 2 łyżki masła i smazyć na rumiano drobno pokrojone pieczarki. Gsdy sa gotowe wsypać natkę, posolić i popieprzyć. Odsączyć z syropu gruszki i włożyc na patelnię koło pieczarek. Chwilę ogrzewać tak by gruszki nasiąkły smakiem pieczarek.
Na dużej patelni smazyć na gorącym oleju z 1 łyżką masła sznycle .
Podawać kładąc na kazdym sznyclu połówkę gruszki wypełnioną pieczarkami , a do tego młode ziemniaczki polane resztą pieczarek z tłuszczem .
Na patelni średniej wielkości rozgrzac 2 łyżki masła i smazyć na rumiano drobno pokrojone pieczarki. Gsdy sa gotowe wsypać natkę, posolić i popieprzyć. Odsączyć z syropu gruszki i włożyc na patelnię koło pieczarek. Chwilę ogrzewać tak by gruszki nasiąkły smakiem pieczarek.
Na dużej patelni smazyć na gorącym oleju z 1 łyżką masła sznycle .
Podawać kładąc na kazdym sznyclu połówkę gruszki wypełnioną pieczarkami , a do tego młode ziemniaczki polane resztą pieczarek z tłuszczem .
Mirka227
Oczywiście 5!
Jojo
luna
msewka
agata1722