Sposób przygotowania:
Grzybnięte placki Eli
Cebule drobniutko posiekać.Grzyby obrać i każdy gatunek osobno usmażyć na 2 łyżkach oleju z odrobiną cebuli,solą i pieprzem.Ziemniaki zetrzeć na tarce z nałymi oczkami(nie na miazgę) i na sicie odcisnąć nadmiar soku (nad garnkiem).Do ziemniaków dodać ostudzone grzyby,resztę cebuli,czosnek przeciśnięty przez praskę,mąkę,jajka,skrobię która ustała sie z odciśniętego soku(sok ostrożnie zlać)doprawić solą i pieprzem do smaku.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej.Kłaść łyżką ciasto formując placki i smażyć z obu stron na złoty kolor.Smacznego!
msewka
Jojo
kasik12
zewa
eli_555
wedith1
Natala1210