eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Grzybnięte placki Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Tym razem pyszne placki z dodatkiem grzybów.

Grzybnięte placki Eli

Składniki:

Grzybnięte placki Eli

 

Sposób przygotowania:

Grzybnięte placki Eli
Cebule drobniutko posiekać.Grzyby obrać i każdy gatunek osobno usmażyć na 2 łyżkach oleju z odrobiną cebuli,solą i pieprzem.Ziemniaki zetrzeć na tarce z nałymi oczkami(nie na miazgę) i na sicie odcisnąć nadmiar soku (nad garnkiem).Do ziemniaków dodać ostudzone grzyby,resztę cebuli,czosnek przeciśnięty przez praskę,mąkę,jajka,skrobię która ustała sie z odciśniętego soku(sok ostrożnie zlać)doprawić solą i pieprzem do smaku.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej.Kłaść łyżką ciasto formując placki i smażyć z obu stron na złoty kolor.Smacznego!