Sposób przygotowania:
Grzybowe risotto
Grzyby rozmrazamy (chyba ze uzywamy swiezych to wtedy nie) i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Suszone pomidory odsączamy, kroimy w plasterki, świeżego pomidora zaś obieramy ze skorki (dobrze go wczesniej sparzyc) i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie smażymy grzyby z połową pokrojonej cebuli aż będą miękkie. W oddzielnym naczyniu na lyzce oliwy szklimy pozostałą cebulę, wsypujemy ryż i ciągle mieszając smażymy aż ryż wchłonie tłuszcz. Następnie wlewamy wino a potem stopniowo rosół - az ryż go całkowicie wchłonie. Często mieszamy, a gdy ryż będzie miękki, dodajemy grzyby i cebulę z patelni, suszone i świeże pomidory, natkę i mieszająć dusimy wszystko 5 minut. Całą potrawę posypujemy przed podaniem parmezanem.