zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Grzybowy gulasz sercowy

  • 16
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Wykorzystujecie podroby? Taki gulasz z serc my lubimy po prostu z pieczywem, polecam!

Grzybowy gulasz sercowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grzybowy gulasz sercowy

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybowy gulasz sercowy
Serca dokładnie umyć, zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości. Gdy się zagotują lekko posolić. Ugotowane wyjąć z wywaru i lekko przestudzić Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Przestudzone serca pokroić w kostkę. Na patelnie wlać kilka łyżek oleju i wrzucić pokrojone serca. Cebulę i czosnek obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do serc, po czym podsmażyć. Następnie dodać namoczone grzyby, zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić 20 minut. Na koniec mąkę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos. Zagotować i podawać z ulubionymi dodatkami.
Grzybowy gulasz sercowy
ugotowane serca pokroić w kostkę i dodać cebule oraz czosnek
Grzybowy gulasz sercowy
potem dodać namoczone grzyby i podlać bulionem oraz dodać przyprawy
Grzybowy gulasz sercowy
gotowy sosa zagęścić maką z odrobina wody