Sposób przygotowania:
Gulasz
Pokrojone mieso nacieram musztarda , obficie posypuje papryka i odstawiam na ok pol godziny.W tym czasie przygotowuje warzywa : cebule kroje w grubsze talarki, pieczarki w plasterki , czosnek w drobna kostke a papryke w krotkie paski. Odsaczam z zalewy fasolke i drobno kroje natke pietruszki. Rozgrzewam w garnku z grubym dnem tluszcz i na duzym ogniu przesmazam kawalki miesa. Kiedy woda odparuje dodaje pieczarki i podsmazam jeszcze pare minut. Wlewam bulion , dodaje paste , ziele angielskie , listek i gotuje na srednim ogniu. Na patelni podsmazam cebule z czosnkiem i rowniez wrzucam do garnka. Po ok 40 min. wlewam wino i dodaje podsmazona papryke. Calosc gotuje az mieso bedzie miekkie / ok 30 min/. Dodaje fasolke / jezeli jest mrozona trzeba ja troche wczesniej dodac/ , pokrojona natke i doprawiam do smaku sola i pieprzem. Calosc zageszczam zasmazka.
dusia30
msewka
I pięknie podany na dodatek! 5
Natala1210