Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy w sosie bananowym Eli
Umyte i osuszone piersi pokroić w dość sporą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać mięso,wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Mięso wyjąć z marynaty i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć.Wlać pozostałą marynatę,podlać wodą i dusic do miękości mięsa.Podlewać wodą w czasie duszenia.Obrać banany,pokroić w plastry,dodać do gulaszu i dusic aż się rozpadną.Do śmietany wlać 1/2 szklanki wody,wsypać mąke,dokładnie wymieszać,wlać do gulaszu i zagotować.W razie potrzeby dosolić.Smacznego!
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i młodą zasmażaną kapustą(przepis w mojej galerii)
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i młodą zasmażaną kapustą(przepis w mojej galerii)
misia53
góralka
Jojo
Mirka227
wedith1
PaniAnia