superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Gulasz drobiowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Propozycja na danie z kurczakiem

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Składniki:

Gulasz drobiowy z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z pieczarkami
Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną. Ryż gotujemy na sypko. Podajemy na ciepło.