eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz Eli z serc wieprzowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny gulasz z serc.Można podawać z kaszą,ryżem,makaronem lub ziemniakami.

Gulasz Eli z serc wieprzowych

Składniki:

Gulasz Eli z serc wieprzowych

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z serc wieprzowych
Umyte serca wieprzowe zalać wodą(żeby były przykryte),dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka do smaku i ugotować do miękkości.Wyjąć serca z wywaru,ostudzić i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej,wrzucić pokrojone serca,cebulę,czosnek i przesmażyć.Dodać sos sojowy,paprykę,pomysł na,kostkę mięsną,pieprz,podlać wodą i dusić 30 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu,zagotować i doprawić maggi.Smacznego! Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.