luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Gulasz meksykański

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Osobiście nie lubię bardzo pikantnych potraw ... ale czasem warto zmienić smaki.

Gulasz meksykański

Składniki:

Gulasz meksykański

 

  • 500 gr wieprzowiny (łopatka- szynka)
  • 1 cebula
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • papryka słodka mielona
  • 1 mały strąk papryczki chili
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Gulasz meksykański
Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.(przyrumienić) Włożyć do garnka podsmażyć tez cebulę i dodać do mięsa, podlać 2 szkl wody dodać przyprawy i chili i dusić do miękkości.. Pod koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz paprykę czerwoną i koncentrat pomidorowy.. pogotować ok 10 min .. posypać natką pietruszki .