Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gulasz mięsno pieczarkowy do placków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz ten idealny jest do placków ziemniaczanych

Gulasz mięsno pieczarkowy do placków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz mięsno pieczarkowy do placków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno pieczarkowy do placków
Mięso myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. wkładamy do garnka, dodajemy ziele i liść laurowy i przesmażamy, kiedy na dnie garnka przywrze podlewamy wodą wydobywając najlepszy smak do gulaszu, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 40 minut. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki, całość doprawiamy do smaku pieprzem i dusimy około 15-20 minut. W tym czasie w śmietanie rozrabiamy mąkę, zalewamy nią gulasz i zagotowujemy, Gulasz podajemy razem z plackami ziemniaczanymi.
Gulasz mięsno pieczarkowy do placków
do garnka wkąłdamy pokrojone mięso dodając ziele i liść laurowy
Gulasz mięsno pieczarkowy do placków
przesmażamy by przywarło aby uzyskać smak gulaszu :D
Gulasz mięsno pieczarkowy do placków
dodajemy pieczarki które oprószamy świeżo zmielonym pieprzem
Gulasz mięsno pieczarkowy do placków
gulasz zalewamy śmietaną rozrobioną z mąką i zagotowujemy