Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki gorący gulasz jest miodem na moje serce...Uwielbiam mięso a szczególnie w gulaszu

Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek
Mięso czyścimy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę dajemy cebulę i szklimy, dodajemy pieczarki, odparowujemy wodę i dodajemy pokrojone mięso. Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę w proszku i keczup. Chwilę przesmażamy, wlewamy wodę tak, żeby przykryła mięso, przykrywamy i dusimy tak, aby mięso było miękkie. Wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe, dodajemy kostkę mięsną. Do śmietany dodajemy 3 łyżki gorącego sosu, hartujemy, dodajemy mąkę. Mieszamy razem i zagęszczamy gulasz. Podajemy z ryżem, ziemniakami, kaszą...
Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek
Mięso kroimy w kawałki, pieczarki obieramy i również kroimy
Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek
Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i odparowujemy wodę
Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek
Do przesmażonej cebuli i pieczarek dodajemy mięso i przyprawy
Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek
Śmietanę hartujemy gorącym sosem i mieszamy z mąką