Sposób przygotowania:
Gulasz mięsny z odrobiną pieczarek
Mięso czyścimy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę dajemy cebulę i szklimy, dodajemy pieczarki, odparowujemy wodę i dodajemy pokrojone mięso. Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę w proszku i keczup. Chwilę przesmażamy, wlewamy wodę tak, żeby przykryła mięso, przykrywamy i dusimy tak, aby mięso było miękkie. Wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe, dodajemy kostkę mięsną. Do śmietany dodajemy 3 łyżki gorącego sosu, hartujemy, dodajemy mąkę. Mieszamy razem i zagęszczamy gulasz. Podajemy z ryżem, ziemniakami, kaszą...