Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Gulasz myśliwski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie nieco praco- i czasochłonne ale efekt końcowy jest wprost bajeczny!

Gulasz myśliwski

Składniki:

Gulasz myśliwski

 

  • 2 szklanki kiszonej kapusty
  • 20 dag kiełbasy, pokrojonej w plasterki
  • 40 dag. mięsa wieprzowego (najlepiej łopatkę)
  • 1 szklanka bulionu lub wody
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • 10 dag. boczku, pokrojonego w kostkę
  • 20 dag. świeżych grzybów
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • 6 pieprzu
  • ½ szklanki czerwonego wina

 

Sposób przygotowania:

Gulasz myśliwski

Aby przygotować gulasz myśliwski połącz pierwsze 5 składników, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez następne 2 godziny. Dodaj kiszonej kapusty, podsmażonego boczku, pieczarki i cebulkę.  Następnie wymieszaj  mąkę z 2 łyżkami wina, koncentratem pomidorowym i przyprawami, dodaj do mięsa. Zdejmij garnek z ognia, wystudź i przechowuj go w lodówce przez noc, aby umożliwić przegryzienie się smaków. Po tym czasie podgrzej w piekarniku (1 do 1-1/2 godziny w temperaturze 200 stopni C). Wymieszaj gulasz z pozostałą ½  szklanki czerwonego wina tuż przed podaniem. Smacznego!