MamaZuzi

MamaZuzi

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Gulasz na ostro

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedyś poczęstowała mnie tym teściowa. Pyszne chociaż jak dla mnie za ostre, ale może ktoś polubi.

Gulasz na ostro

Składniki:

Gulasz na ostro

 

Sposób przygotowania:

Gulasz na ostro
Cebule obrać, pokroić na cząstki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Porcjami smazyć mieszane mięso, zdejmować z patelni i przekładac do miski ( teściowa przekładała do garnka). Na tłuszczu ze smazenia mięsa podsmazyć cebulę w cząstkach. Mieso ponownie wrzucić na patelnię i wymieszać z cebulą. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i dwoma rodzajami papryki. Dodać pomidory z puszki wraz ze sokiem., koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Podlać szklanką wody, dokładnie wymieszać. Dusić półtorej godzin. Natkę opłukać, i drobno posiekać. Mąkę rozprowadzić w śmietanie. Zagęścić gulasz, krótko pogotować na małym ogniu, ponownie doprawić i posypać natka.