Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Gulasz podhalański

  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Cebulę obrać, opłukać razemz  mięsem, pokrajać w kostkę, zrumienić, zalać

Gulasz podhalański

Składniki:

Gulasz podhalański

 

  • 500 g kapusty białej
  • 300 g baraniny
  • 1 cebula
  • 3 łyżki koncentartu pomidorowego
  • 300 g ziemniaków
  • 2 łyżki tłuszczu do mięsa
  • 1 łyżka tłuszczu do zasmażki
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz podhalański
Cebulę obrać, opłukać razemz  mięsem, pokrajać w kostkę, zrumienić, zalać wrzącą wodą, posolić, gotować do miękkości. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, pokrajać w grubą kostkę usuwając głąb i grube nerwy, włożyć do mięsa pod koniec gotowania. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, włożyć do mięsa razem z koncentratem pomidorowym i ziemniakami oraz przyprawami. Chwilę poddusić i doprawić.