Sposób przygotowania:
Gulasz pomidorowy
Łopatkę wieprzową kroimy w kostkę i przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią, świeżym oregano, Warzywkiem oraz pieprzem ziołowym. Przyprawione mięso odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, żeby przeszło smakiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, na której podsmażamy mięso. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i dusimy do czasu jej zeszklenia. Następnie mięso podlewamy gorącą, przegotowaną wodą tak, by mięso było przykryte. Dodajemy kostkę grzybową. Dusimy 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i ketchup pikantny. Mieszamy. Gotujemy około 5 minut. Powstały sos zaciągamy zaklepką z wody, śmietany i mąki. Gotujemy ponownie około 5 minut. Smacznego :)
blanca797
marietta