PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Gulasz warzywny z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dzisiaj z siostrą robiłyśmy tempurę i nakroiłyśmy trochę za dużo warzyw - coś trzeba było z nich upichcić!

Gulasz warzywny z cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz warzywny z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny z cukinią
Warzywa myjemy, pieczarki obieramy. Paprykę, marchewkę i fasolkę kroimy nieduże kawałki, cukinie kroimy w plasterki, pieczarki w ćwiartki, a kalafior dzielimy na różyczki. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a następnie podsmażamy na oleju w garnku o grubym dnie. Gdy warzywa nieco zmiękną, dodajemy pomidory i chwilę razem dusimy. Na koniec dodajemy koncentrat i mąkę rozrobione z pół szklanki wody. Całość dusimy 15 minut, co jakiś czas mieszając. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Podajemy ze świeżymi ziołami.
Gulasz warzywny z cukinią
Etap 1 Najpierw wszystko pokroiłyśmy na kawałki.
Gulasz warzywny z cukinią
Etap 2 Najważniejszą przyprawa są zioła.
Gulasz warzywny z cukinią
Etap 3 Sosik na bazie pomidorów z puszki.