Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Choć gulasz z pieczarkami nie jest potrawą szybką w przyrządzeniu to jednak warto od czasu do czasu przygotować go dla swojej rodziny

Gulasz wieprzowy z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Mięso pokroić w kostkę i obrumienić na łyżce smalcu, Przełożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody , dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem około pół godziny. Na patelnię włożyć masło, i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażyć około 10 minut. Następnie połączyć z mięsem i dusić do miękkości. Z mąki i łyżki smalcu zrobić lekko rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do mięsa zagotować. Przyprawić do smaku, wlać śmietankę wymieszaną z mieloną papryką, wymieszać.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Etap 1