Sposób przygotowania:
gulasz wołowy z białą fasolą
Pomidory sparzyć, zdjąc skórkę pokroić w kostkę, mięso opłukać, osuszyć i również pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać ,cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąc przez praskę.W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, smażyc aż cebula się zeszkli, mięso oprószyć mąką ,dodać do cebuli i smażyć aż się zrumnieni,dodać pomidory i przecier pomidorowy oraz słodką,mieloną paprykę, chwilę razem smażyć, dodać osączoną z zalewy fasolę, doprawić sola i pieprzem, wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić razem na wolnym ogniu ok 3 godziny.Przed podaniem posypać natką.
Kategoria: obiad
Kryteria: rodzaj kuchni: inna, trudność: średnie, czas: średnio, koszt: średnie, liczba osób: 3-4, kaloryczność: średnia
Kategoria: obiad
Kryteria: rodzaj kuchni: inna, trudność: średnie, czas: średnio, koszt: średnie, liczba osób: 3-4, kaloryczność: średnia