szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gulasz wołowy z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

gulasz wołowy z białą fasolą

gulasz wołowy z białą fasolą

Składniki:

gulasz wołowy z białą fasolą

 

  • 2 ppuszki białej fasoli
  • 800 gram wołowiny bez kości
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 2 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szklanki bulionu
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

gulasz wołowy z białą fasolą
Pomidory sparzyć, zdjąc skórkę pokroić w kostkę, mięso opłukać, osuszyć i również pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać ,cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąc przez praskę.W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, smażyc aż cebula się zeszkli, mięso oprószyć mąką ,dodać do cebuli i smażyć aż się zrumnieni,dodać pomidory i przecier pomidorowy oraz słodką,mieloną paprykę, chwilę razem smażyć, dodać osączoną z zalewy fasolę, doprawić sola i pieprzem, wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić razem na wolnym ogniu ok 3 godziny.Przed podaniem posypać natką.

Kategoria: obiad
Kryteria: rodzaj kuchni: inna, trudność: średnie, czas: średnio, koszt: średnie, liczba osób: 3-4, kaloryczność: średnia