anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Syty gulasz bardzo dobry na obiad

Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1/2 opakowania makaronu sprężynki
  • 3 duże ziemniaki
  • sól, pieprz do smaku
  • mąka do zagęszczenia
  • bazylia, oregano, kucharek do smaku
  • margaryna do smażenia
  • kostka wieprzowa

Sposób przygotowania:

Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą
Łopatkę wieprzową wypłukać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Pół margaryny włożyć do garnka i ją roztopić. Następnie dodać do tłuszczu cebulę i lekko ją podsmażyć. Potem dodajemy mięso i całość dusimy, aż mięso będzie na pół miękkie. Dolewamy wodę wrzucamy kostkę wieprzową i całość zagotowujemy. Osobno kroimy ziemniaki na drobne kawałki i gotujemy na w osolonej wodzie. Makaron osobno zagotować, również w osolonej wodzie. Jak będzie miękki odcedzić. Puszkę fasoli czerwonej i ciecierzycy odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Gdy mięso będzie miękkie do garnka wrzucamy ziemniaki, makaron, fasolę czerwoną i ciecierzycę. Wszystko razem należy zagotować i zagęścić mąką. Doprawić według uznania. Ja dodaję bazylię, oregano, pieprz i kucharek.
Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą
W gulaszu znajdują się ziemniaki, mięso, makaron, fasola czerwona i ciecierzyca. warto spróbować.