Sposób przygotowania:
Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą
Łopatkę wieprzową wypłukać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Pół margaryny włożyć do garnka i ją roztopić. Następnie dodać do tłuszczu cebulę i lekko ją podsmażyć. Potem dodajemy mięso i całość dusimy, aż mięso będzie na pół miękkie. Dolewamy wodę wrzucamy kostkę wieprzową i całość zagotowujemy. Osobno kroimy ziemniaki na drobne kawałki i gotujemy na w osolonej wodzie. Makaron osobno zagotować, również w osolonej wodzie. Jak będzie miękki odcedzić. Puszkę fasoli czerwonej i ciecierzycy odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Gdy mięso będzie miękkie do garnka wrzucamy ziemniaki, makaron, fasolę czerwoną i ciecierzycę. Wszystko razem należy zagotować i zagęścić mąką. Doprawić według uznania. Ja dodaję bazylię, oregano, pieprz i kucharek.