Sposób przygotowania:
Gulasz z jabłkiem i ogórkiem
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu.
Cebulę i czosnek drobno kroimy, lekko rumienimy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy liść laurowy i pokrojoną marchew. Jabłka obieramy i ok 1/3 jabłka drobno kroimy, dodajemy do mięsa i dusimy aż jabłko się rozpadnie.
Dodajemy też pokrojony ogórek, doprawiamy do smaku przyprawami i suszem grzybowym. Dusimy do miękkości.
Jabłka kroimy w ósemki albo dowolnie i odsmażamy na maśle, dodajemy do mięsa. Wszystko razem chwilę dusimy.
Cebulę i czosnek drobno kroimy, lekko rumienimy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy liść laurowy i pokrojoną marchew. Jabłka obieramy i ok 1/3 jabłka drobno kroimy, dodajemy do mięsa i dusimy aż jabłko się rozpadnie.
Dodajemy też pokrojony ogórek, doprawiamy do smaku przyprawami i suszem grzybowym. Dusimy do miękkości.
Jabłka kroimy w ósemki albo dowolnie i odsmażamy na maśle, dodajemy do mięsa. Wszystko razem chwilę dusimy.