Sposób przygotowania:
Gulasz z kurczaka i grzybów suszonych.
Grzyby oplukac i namoczyc w goracej wodzie najlepiej na noc.Namoczone grzybki gotujemy w tej samej wodzie co sie moczyly do miekkosci .Kiedy grzyby sa juz miekkie osaczyc je z wody i pokroic w paseczki( wody w ktorej sie gotowaly nie wylewac!)Piersi z kurczaka umyc i pokroic na mala kostke .Usmazyc na oleju na zloty kolor.Nastepnie pokroic drobno cebule i zeszkilic ja rowniez na oleju.Grzyby , usmazone piersi z kurczaka,zeszklona cebulke ,listek laurowy.ziele angielskie przelozyc do rondelka zalac woda z gotowania grzybow ewentualnie jesli jest jej malo dolac wiecej wody.Calosc zagotowac .Doprawic sola i pieprzem do smaku.Gotowac okolo 30 minut.Z maki i wody zrobic zaprawke do sosu i kiedy mieso jest juz miekkie zagescic sos maka wymieszana z woda.Gotowac jeszcze doslownie chwilke .Gulasz jest doskonaly do wszelkiego rodzaju klusek ,kopytek itp.:D Smacznego.
Sarenka
msewka
Pyza
asia77