Sposób przygotowania:
Gulasz z marcherką i bobem
Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Mięso pokroić w grubą kostkę.Cebule obrać i pokroić w kostkę.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.W dużym rondlu lub brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,sos chili,przyprawę do mięsa,paprykę i smażyć chwilę razem.Całość podlać wodą i dusić razem 40-50 minut.Co jakiś czas podlewać gulasz wodą.Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać 25 dkg mrożonych mini marchewek i dusić jeszcze 10 minut.Do garnka z wrzącą wodą do dać sól,cukier,wsypać mrożony bób i gotować około 4-5 minut.Bób odcedzić,przelać zimną wodą i obrać ze skórki.Mąkę wymieszać ze 100 ml wody,wlać do gulaszu i zagotować.Na koniec dodać ugotowany bób i jeszcze chwilę podgrzać.Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.Gulasz podawać z kaszą ugotowaną na sypko.Całość udekorować natką pietruszki.Smacznego!