eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Gulasz z marcherką i bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz wieprzowy do którego dodałam mrożone marchewki mini i bób. Gulasz podałam z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.

Gulasz z marcherką i bobem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z marcherką i bobem

 

  • 1x Marchewka mini Hortex 30 dkg bobu mrożonego Hortex
  • 1 łyżka soli

  • 1 łyżka cukru

  • 90 dkg łopatki wieprzowej

  • 2 cebule
  • 1 główka czosnku

  • 5 łyżek oleju

  • 2 łyżki czarnego sosu chili

  • 2 łyżki przyprawy do mięsa
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Natka pietruszki3 woreczki kaszy jęczmiennej

Sposób przygotowania:

Gulasz z marcherką i bobem
Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Mięso pokroić w grubą kostkę.Cebule obrać i pokroić w kostkę.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.W dużym rondlu lub brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,sos chili,przyprawę do mięsa,paprykę i smażyć chwilę razem.Całość podlać wodą i dusić razem 40-50 minut.Co jakiś czas podlewać gulasz wodą.Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać 25 dkg mrożonych mini marchewek i dusić jeszcze 10 minut.Do garnka z wrzącą wodą do dać sól,cukier,wsypać mrożony bób i gotować około 4-5 minut.Bób odcedzić,przelać zimną wodą i obrać ze skórki.Mąkę wymieszać ze 100 ml wody,wlać do gulaszu i zagotować.Na koniec dodać ugotowany bób i jeszcze chwilę podgrzać.Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.Gulasz podawać z kaszą ugotowaną na sypko.Całość udekorować natką pietruszki.Smacznego!
Gulasz z marcherką i bobem
Mrożone mini marchewki i bób Hortexu które użyłam do przygotowania potrawy.
Gulasz z marcherką i bobem
Łopatka wieprzowa,cebula i czosnek użyte do gulaszu.
Gulasz z marcherką i bobem
Umyć mięso,osuszyć papierowym ręcznikiem pokroić w dużą kosykę.