Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz drobiowy z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny gulasz z pęczakiem, zaostrzony musztardą.

Gulasz drobiowy z pęczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z pęczakiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z pęczakiem
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oprószyć solą,pieprzem, przyprawą do mięs. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew obrać i pokroić w półplasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie dodać czosnek, marchewkę i cebulę. Smażyć kilka minut. Gdy mięso będzie rumiane, a marchewka nieco zmięknie papryka lekko zmięknie, mięso zalać rosłem/ bulionem, wodą, tak, aby zakryło jego powierzchnię i gotować do miękkości marchewki Gulasz doprawić do smaku, dodać musztardę. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos, podawać z pęczakiem ugotowanym na sypko. Udekorować szczypiorem.
Gulasz drobiowy z pęczakiem
Cebulę, czosnek i marchewkę pokroić.....
Gulasz drobiowy z pęczakiem
Mięso oprószyć pieprzem, solą i przyprawą do mięs.
Gulasz drobiowy z pęczakiem
Mięso podsmażyć w garnku na dość mocnym ogniu.
Gulasz drobiowy z pęczakiem
Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i marchewkę.