Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz z pomidorami i majerankiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Gulasz z pomidorami z majerankiem jest oryginalny i bardzo smaczny. Można go podawać z kaszą, ryżem, pieczywem lub plackami ziemniaczanymi.

Gulasz z pomidorami i majerankiem

Składniki:

Gulasz z pomidorami i majerankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pomidorami i majerankiem
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać pokrojone mięso i lekko zrumienić. Przełożyć do rondla, wlać gorący bulion, dodać angielskie ziele, majeranek, liście laurowe, pokrojone pomidory bez skórki, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i kminkiem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać.