Sposób przygotowania:
Gulasz z warzywami
1. mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę
2. warzywa kroimy w grubą kostkę lub ukośnie
3. cebulę i czosnek siekamy na drobno
4. paprykę na drobną kosteczkę, pomidory sparzymy i pokroić w kostkę
5. mięso podsmażamy na rumiano na tłuszczu,przekładamy do garnka
6. na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy do mięsa, mięso podlewamy wodą dodajemy listek i Vegetę i dusimy około 20minut.
7. następnie dodajemy pokrojone warzywa oprócz papryki i pomidorów gotujemy do miękkości, na koniec dodajemy paprykę, pomidory i majeranek.PYSZNE
8. jeśli ktoś lubi można zagęścić mąką.
2. warzywa kroimy w grubą kostkę lub ukośnie
3. cebulę i czosnek siekamy na drobno
4. paprykę na drobną kosteczkę, pomidory sparzymy i pokroić w kostkę
5. mięso podsmażamy na rumiano na tłuszczu,przekładamy do garnka
6. na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy do mięsa, mięso podlewamy wodą dodajemy listek i Vegetę i dusimy około 20minut.
7. następnie dodajemy pokrojone warzywa oprócz papryki i pomidorów gotujemy do miękkości, na koniec dodajemy paprykę, pomidory i majeranek.PYSZNE
8. jeśli ktoś lubi można zagęścić mąką.
msewka
mirkakropka
kamila1957
następnym razem dodam jeszcze kukurydze i groszek .pozdrawiam